Press "Enter" to skip to content

Selitev poslovnih prostorov

admin 0

Je vaš posel prerasel kapacitete trenutnega prostora? Selitve obrtnih prostorov, pisarn in trgovin niso enostavne, saj je potrebna odlična organizacija, za kar vam priporočamo najem servisa za selitve.

Obveščanje poslovnih partnerjev
Preden se lotite selitve, morate nanjo opozoriti vse svoje poslovne partnerje. Preko elektronske pošte ali klasične pošte jih obvestite o načrtovanem datumu selitve, o novi lokaciji in seveda tudi o tem, ali boste zaradi selitve za kak dan zaprli poslovalnico oziroma ne boste dosegljivi zanje – čeprav je najboljše, da do tega ne pride, kar pomeni, da velja načrtovati selitev izven delovnega časa. Če ima vaše podjetje individualne kupce, lahko obvestilo o načrtovani selitvi in novem naslovu vključite tudi na račun.

Priprava na selitev
Selitev ni mogoče izvesti v enem dnevu, zato se je potrebno dobro organizirati in pravočasno pričeti s pakiranjem, da je na dan odvoza na novi naslov vse pripravljeno. Najprej pripravite stvari, ki jih najmanj potrebujete, na primer arhiv dokumentacije, nazadnje pa stvari, ki so nujne za nemoteno delo. Poskrbite, da bo vse čim bolje zloženo v škatle in da bodo te jasno označene – tako bo urejanje novih prostorov enostavno in hitro. Če selite fizično prodajalno, je običajno najbolje, da pred selitvijo poskrbite za razprodajo in si tako zmanjšate količino proizvodov, poleg tega pa bo tudi prodaja na ta račun lepo zrasla.

Servis za selitve
Zakaj najeti selitveni servis? Ker zaposleni niso plačani za to, da prenašajo pohištvo,tega pogosto niso zmožni, prav tako pa nimajo primernih pripomočkov za prenašanje težkih bremen. Selitveni servis vam lahko zagotovi krepke fante, ki bodo hitro znosili vse pohištvo in škatle v tovornjak. Seveda – tudi tovorni kombi ali tovornjak za prevoz bo potreben, in če nimate svojega, potem je selitveni servis najboljša izbira. Vaše stvari bodo naložili, prepeljali in razložili pri vašem novem poslovnem prostoru.

Sprememba podatkov
Ne pozabite, da je pomemben del selitve tudi sprememba vaših poslovnih podatkov. Uradno morate prestaviti sedež podjetja, poskrbeti za nov uradni naslov poslovalnice. Sprememba je potrebna v poslovnih registrih, na banki, na FURSu, ne smete pa pozabiti na spremembo podatkov na vaši spletni strani, družbenih omrežjih, promocijskem materialu in podobno.
Ne pozabite: selitve so res izziv, a če se dobro pripravite, se boste lahko dela v novih prostorih zgolj veselili in selitev na bolje proslavili kot svoj poslovni uspeh. Ja, tudi proslavljanje je potrebno: poskrbite za popust ob odprtju nove poslovalnice oziroma poslovnih prostorov, povabite partnerje na druženje, ponudite jim kakšen prigrizek – to so marketinške poteze, ki lahko prinesejo boljše sodelovanje in s tem povečajo dobiček.