Press "Enter" to skip to content

Ali LED svetila res svetijo 10 let?

admin 0

LED svetila so svetila, ki veljajo za varčna, varna in zelo enostavna svetila, ki pa so vedno bolj priljubljena izbira za domove in večje ustanove. Z izbiro kakovostnih LED svetil pa se izognemo morebitnim stroškov popravil in vzdrževanja. LED svetila nam omogočajo prijetno svetlobo, ki pa lahko neprekinjeno traja tudi do 10 let. Ali LED svetila res svetijo 10 let, je pa zelo odvisno od izbire LED svetila ali žarnice. Med seboj se zelo močno razlikujejo po kvaliteti in posledično tudi ceni. Kakovostna LED svetila so v samem začetku dražja, vendar pa imajo daljšo življenjsko dobo kot manj kvalitetnejša LED svetila. Izberite kakovostna  LED svetila, ki vam bodo služila več let brez večjih težav ali velikih stroškov. Z izbiro kvalitetnih LED svetil bomo privarčevali ogromno električne energije in denarja. Zasnovana so namreč tako da pretvorijo kar 80% energije v svetlobo in samo 20% v toploto, to pa pomeni da se ne segrevajo in niso nevarna na dotik. Primerna so za vsakega posameznika, saj so zelo enostavna za uporabo in namestitev.
Več info na LED Svetila Ledorders

Kaj so LED svetila?

LED ali light-emmiting diode, so svetila, ki ustvarjajo svetlobo, ki nam izboljšajo vidljivost in vsakodnevne dejavnosti. So organske in jih lahko po uporabi popolnoma recikliramo. LED svetila ali žarnice veljajo za najbolj kakovostna svetila na tržišču. Oddajajo prijetno svetlobo, ki ne draži ali moti očesa. LED svetila pa srečujemo povsod. Nahajajo se v bolnišnicah, velikih objektih, uporabljajo pa jih tudi v umetniške in artistične namene. Z izbiro LED svetil pa privarčujemo ogromno denarja in električne energije. Na tržišču pa se pojavljajo v različnih oblikah in barvah. Najbolj priljubljene barve so modra, bela in rdeča.

Pojavljajo se v različnih oblikah, ki pa imajo različne funkcije.

Poznamo:

  • LED panele
  • LED cevi
  • LED zunanje luči
  • LED avtomobilske luči
  • LED trakove
  • Vgradna LED svetila

 

Življenjska doba: LED svetila veljajo za svetila, ki imajo najdaljšo življenjsko dobo med svetili. Življenjska doba lahko traja tudi več kot 10 let. Odvisna pa je od izbire samih LED svetil. Na tržišču ponujajo različna LED svetila, drugačnih proizvajalcev. Niso vsa LED svetila kakovostna. Kakovostna LED svetila bodo vsekakor dražja v osnovi, ko tista manj kakovostna. Prepričajte se , da boste izbrali najbolj kakovostna svetila in se s tem izognili nepotrebnim stroškom zamenjave in popravila. LED svetila so med seboj zelo različna, razlikujejo se tudi po sestavi in konstrukciji. Nekatera slabša LED svetla so narejena iz škodljivih snovi, ki pa resno škodujejo zdravju. Slabše kvalitete bodo izgubile svojo svetlost po določenem času in izgubile svojo moč. Kvalitetne LED svetila pa bodo svetila skoz vso življenjsko dobo z enakomerno in enako močno svetlobo. Kakovost je zelo pomembna, zato se prepričajte kateri proizvajalci so kakovostni in katerim se je bolje izogniti. V Ameriki imajo kakovostna LED svetila energijsko zvezdico, kar pomeni da so priznana svetila in imajo certifikat za prodajo. Led svetila so primerna tudi za zunanjo uporabo, ki pa je zelo pomembna za boljšo vidljivost na cestah ali ulicah. LED luči uporabljamo tudi za razsvetlitev stadionov, ki pa dajejo posebno svetlobo in boljše vzdušje. LED luči so vsekakor priljubljena izbira Casinojev in Nočnih klubov, saj privarčujejo električno energijo, denar in nimajo veliko stroškov za zamenjavo ali vzdrževanje. Kakovostna LED svetila obljubljajo zelo dolgo življenjsko dobo brez izgube moči ali samega delovanja.