Press "Enter" to skip to content

3 zakonske določitve hidravličnih cevi

admin 0

Obstajata dve splošni kategoriji spojk za priključitev večine tipov hidravličnih cevi: trajni tip (ki ga uporabljajo predvsem proizvajalci opreme, veliki obnovitelji in vzdrževalne delavnice) in tip, ki se lahko pritrdi na polje cevi. Stalno pritrjene spojke so hladno oblikovane na hidravlično cev z motornimi stroji. Na voljo so za večino gumenih in termoplastičnih hidravličnih cevi in ​​ponujajo široko paleto zanesljivih povezav po nizki ceni. Sklopi, izdelani na terenu s prenosnimi stroji, so relativno preprosti; ti stroji so ekonomični in enostavni za uporabo. V večini primerov kritja ni potrebno odstraniti. Te spojnice so manj zapletene za namestitev kot druge vrste njim podobnim pripomočkov.

Priključitev cevi

Priključne naprave, ki jih je mogoče pritrditi na terenu, so razvrščene kot vijačne in vpenjalne. Vijačna spojka se pritrdi na cev z obračanjem zunanje spojne lupine preko zunanjega premera cevi. Spojni vložek se nato privije v spojno lupino. Vpenjalna sklopka ima 2-delno zunanjo lupino, ki se pritrdi na cev-OD z dvema ali štirimi vijaki in maticami. V obeh primerih ima sklopka omejeno možnost ponovne uporabe, ker se niti med pritrditvijo popačijo.

Da bi zagotovili, da se pri zamenjavi sklopa uporablja sklopka pravilne velikosti, je treba določiti število navojev na palec in premer navoja prvotne sklopke. Tlačni merilniki navojev so na voljo za identifikacijo števila niti na palec. Kaliper lahko izmeri notranje in zunanje dimenzije niti. Cev-OD se meri na moških sklopkah, medtem ko se ID-ji merijo na ženskih sklopkah.

Resultado de imagem para hydraulic pipes and tubes

Konfiguracija navoja

V večini primerov so edina razlika med sklopko SAE in uvoženo sklopko konfiguracija navoja. Mednarodni konci navojev so lahko metrični, merjeni v mm, vendar vključujejo tudi navoje BSP (British Standard Pipe), ki se merijo v palcih. Če poznamo državo izvora, lahko ugotovimo, katera vrsta konca se uporablja. Priključki DIN (Deutsche Industrial Norme) so pričeli svojo proizvodnjo v Nemčiji, zdaj pa se nahajajo po vsej Evropi, medtem ko se BSP nahaja samo na britanski opremi. Japonski Komatsu stroji uporabljajo Komatsu fitinge z metričnimi navoji, medtem ko druga japonska oprema najverjetneje uporablja JIS (japonske industrijske navoje), v nekaterih primerih pa BSP z ravnimi ali koničastimi navoji. S hidravličnimi cevmi v Sloveniji ravnamo po nemških predpisih.

Za pravilno identifikacijo teh sklopk so potrebne tri določitve cevi:

  • vrsta sedeža – obrnjena (BSPP & DIN), redna (JIS & Komatsu) ali ravna (prirobnica, ploska)
  • kota sedenja – 30 ° (JIS, BSP, DIN in Komatsu) ali 12 ° (DIN)
  • vrsta niti – metrična (DIN ali Komatsu), BSP (BSPP, BSPT ali JIS) ali stožčasta (BSPT ali JIS)

Standardi SAE v zvezi s hidravličnimi / pnevmatskimi priključki in sklopi, posebej zasnovanimi za odpravljanje uhajanja, vključujejo:

  • J514 – vrata / z ravnim navojem
  • J518c – priključke s prirobnico in 4 vijaki
  • XJ1453 – številka, ki je bila začasno dodeljena okovjem s tesnilom O-obroča.

Dostava – Kako je izdelek na voljo? Je ta edinstven za unikatne dele? Kako hitro se lahko dostavi distributerju ali končnemu uporabniku? Morda bi bilo bolje preučiti več možnosti, da bi povečali prožnost in se izognili zamudam, ki bi lahko nastale zaradi opiranja na komponente, ki niso na voljo ali so v pomanjkanju. Če boste kupili od firme, ki se ukvarja z tem že veliko let bo za vse poskrbljeno.

Za radovedne, več na: www.hidra.si